poniedziałek, 7 listopada 2011

Ciacho bananowe




Składniki:

mokre:
3
banany dojrzałe
2 jajka
5 łyżek miodu
5 łyżek oliwy z oliwek
pół szklanki mleka

suche:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka sody
szczypta soli
łyżeczka gałki muszkatołowej
łyżeczka cynamonu
3 łyżki kokosu

W pierwszej misce zmiksować jajka z miodem aż powstanie gęsta masa,
dodać oliwę z oliwek i szklankę mleka,
następnie zgniecione widelcem banany.
W drugiej misce połączyć suche składniki.
Nagrzać piekarnik do 150 stopni.
Połączyć suche składniki z mokrymi i całą masę przełożyć do foremki.
Piec 50-60 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz