Pomysł na prostą, szybką, lekką, smaczną kolację.
Składniki:
dla 2-3 osób
6 średniej wielkości pomidorów lima
Wybrałam limę bo je uwielbiam a w sezonie letnim są tylko przez krótki okres
Średniej wielkości cebula
100g ryżu- u mnie paraboliczny
białko z jednego jajka
sól, pieprz, ulubione zioła
Ugotowany ryż mieszamy z białkiem jajka, solą, pieprzem i ziołami
Cebulę siekamy na drobno, rozgrzewamy patelnie bez dodatku tłuszczu
na nią wrzucamy cebulę i zalewamy odrobiną wody, tak żeby przykryła cebulę- przykrywamy pokrywką.
Mieszamy od czasu do czasu aż cebula zmięknie.
Cebulę dodajemy do ryżu.
Z pomidorów wydrążamy środek który dodajemy do mieszanki z ryżem i cebulą.
Masę dokładnie mieszamy i napełniamy wydrążone pomidory.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, pieczemy 15-20 min.
Podajemy na ciepło.
białko z jednego jajka
sól, pieprz, ulubione zioła
Ugotowany ryż mieszamy z białkiem jajka, solą, pieprzem i ziołami
Cebulę siekamy na drobno, rozgrzewamy patelnie bez dodatku tłuszczu
na nią wrzucamy cebulę i zalewamy odrobiną wody, tak żeby przykryła cebulę- przykrywamy pokrywką.
Mieszamy od czasu do czasu aż cebula zmięknie.
Cebulę dodajemy do ryżu.
Z pomidorów wydrążamy środek który dodajemy do mieszanki z ryżem i cebulą.
Masę dokładnie mieszamy i napełniamy wydrążone pomidory.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, pieczemy 15-20 min.
Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz