Składniki na biszkopt:
4 jaja, oddzielić żółtka od białek
1szklanka cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej/razowej typ 1850 ja użyłam migdałowej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
Ubić białka na sztywną pianę,
dodać pół szklanki cukru pudru.
Utrzeć żółtka z reszta cukru pudru.
Wymieszać starannie żółtka z białkami i dodać przesianą mąkę.
Tortownicę wyłożyć pergaminem.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni
Przelać masę do tortownicy.
Piec ok 30-40 min.
Składniki na masę:
1kg twarogu do sernika trzykrotnie mielony- użyłam z biedronki
0,5 szklanki cukru pudru
dżem do wyboru- użyłam wiśniowy z lidla.
biszkopty podłużne- też lidl.
wiórki czekolady do dekoracji.
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem
można dodać odrobinę mleka lub wody.
Biszkopt po wystygnięciu przekroić na pół lub na trzy połówki
Pierwszą połowę wysmarować dżemem a następnie masą serową.
Przełożyć drugą połową biszkoptu
Boki i górę wyłożyć resztą masy serowej
Boki ozdobić biszkoptem podłużnym
Na górę zetrzeć czekoladę.
Wstawić do lodówki na kilka godzin
najlepiej całą noc.
4 jaja, oddzielić żółtka od białek
1szklanka cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej/razowej typ 1850 ja użyłam migdałowej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
Ubić białka na sztywną pianę,
dodać pół szklanki cukru pudru.
Utrzeć żółtka z reszta cukru pudru.
Wymieszać starannie żółtka z białkami i dodać przesianą mąkę.
Tortownicę wyłożyć pergaminem.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni
Przelać masę do tortownicy.
Piec ok 30-40 min.
Składniki na masę:
1kg twarogu do sernika trzykrotnie mielony- użyłam z biedronki
0,5 szklanki cukru pudru
dżem do wyboru- użyłam wiśniowy z lidla.
biszkopty podłużne- też lidl.
wiórki czekolady do dekoracji.
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem
można dodać odrobinę mleka lub wody.
Biszkopt po wystygnięciu przekroić na pół lub na trzy połówki
Pierwszą połowę wysmarować dżemem a następnie masą serową.
Przełożyć drugą połową biszkoptu
Boki i górę wyłożyć resztą masy serowej
Boki ozdobić biszkoptem podłużnym
Na górę zetrzeć czekoladę.
Wstawić do lodówki na kilka godzin
najlepiej całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz